Prajitura inteligenta (desteapta)

de Tabita _ in Prajituri, 24 Mar 2013 | 57353 vizualizari

 

Un desert ideal atunci cand vrei sa surprinzi pe cineva sau cand ai musafiri. Merita incercata macar o data. Timpul de preparare nu este foarte lung, se prepara usor, iar blatul, crema si crusta se separa singure. Multumesc Miha!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte
  • 150 g ciocolata
  • 5 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura inteligenta (desteapta):

Se pune untul si ciocolata la topit intr-un ibric pe foc.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se freaca cu galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema.

Se adauga ciocolata topita cu untul, racita si faina in ploaie.

Se adauga laptele putin incalzit, cate putin, se amesteca, apoi se adauga zaharul vanilat si se amesteca pana cand compozitia devine omogena.

La sfarsit, se incorporeaza albusurile batute spuma tare cu un praf de sare si se amesteca usor, de jos in sus.

Compozitia se toarna intr-un vas termorezistent (24x24 cm) uns cu unt si tapetat cu faina. Eu am pus hatie de copt, dar nu recomand pentru ca se desprinde greu de hartie. Data viitoare nu voi mai pune.

 Se da la cuptorul preincalzit la 140-150°C, la foc mic, aproximativ o ora pana se separa blaturile si apar mici crapaturi la suprafata blatului sau capata o culoare aurie.

Se presara zahar pudra.

Se lasa la racit in tava, apoi se baga in frigider pentru cateva ore sau pana a doua zi.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste rece.

2

Se poate adauga esenta de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura inteligenta (desteapta)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (73)

gesica 1

21.11.2013, 19:32

Tabita _ 1

21.11.2013, 20:23

Multumesc Gesica

Valclaudia 1

02.04.2014, 07:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]