Prajitura Jerbo

de Mitinita in Prajituri, 6 Ian 2015 | 8054 vizualizari

 

Reteta este dintr-o carte ungureasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 450 g faina
  • 200 g untura sau margarina (sau un amestec)
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 20 g drojdie
  • 100 ml smantana
  • varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g gem acrisor (de preferat de caise)
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo:

Foile

Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte un sfert de ora.

Se amesteca nucile cu zaharul.

Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati, depinde cat de mare e tava. Pentru o tava mai mare, impartiti in 3 bucati.

Asamblarea

Se intinde o foaie si se aseaza in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Punem jumatate din gem si presaram deasupra jumatate din nuca cu zahar.

Se intinde a doua foaie, care se pune peste si se adauga restul de gem si nuca.

Se intinde a treia foaie si se pune deasupra. Se lasa deoparte cam o jumatate de ora.

Preincalzim cuptorul si introducem tava la cuptor, unde se va lasa cam 45 de minute.

Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pe baie de aburi, se topeste ciocolata si se amesteca cu cele doua linguri de ulei. Se toarna peste prajitura racita si se uniformizeaza cu un cutit. Puteti presara deasupra nuca de cocos.

Se lasa deoparte peste noapte si se feliaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu gem de prune si miez de nuca