Prajitura Madness

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Iun 2013 | 9050 vizualizari

 

E prajitura cu fanta si pentru ca am folosit fanta madness si cirese i-am spus,asa de dimineata,''Prajitura Madness''.....am umblat la cantitati fata de reteta initiala,le-am adaptat pentru o tava mai mare,aveam nevoie de mai multe bucati....

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10 oua
  • 10 linguri zahar pudra
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 50 g cacao
  • 1 praf de copt cu sofran

Crema

  • 1 pachet de unt 65 % grasime
  • 1 kg branza dulce
  • 300 g zahar pudra
  • 1 zahar vanilat burbon

Glazura

  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 2 linguri amidon
  • 6 linguri zahar
  • 1l si 200-300 ml fanta madness
  • 30 de cirese cu codita
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Madness:

Blat:Galbenusurile cu 10 linguri zahar se mixeaza pana devin o spuma cremoasa,se adauga uleiul ca la maioneza,apoi cacaoa si praful de copt,se omogenizeaza bine.Apoi punem faina si albusurile batute spuma tare,amestecand usor de sus in jos ca sa intre aerul si sa poata sa creasca frumos.Tapetam o tava(38/26) cu hartie de copt turnam compozitia in ea si dam tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Lasam blatul sa  se raceasca.

Crema:

Untul frecat bine cu zaharul pana devine o spuma,apoi adaugam branza si omogenizam si punem si zaharul burbon pentru aroma.Lasam la rece crema pana se raceste blatul.

Glazura:

Praful de budinca ,amidonul si zaharul se amesteca se adauga sucul fanta si se pune pe foc pana incepe sa se lege.

Asamblare:

Peste blatul racit se pune crema de branza,asezam ciresele si apoi turnam glazura calda,dam la rece si taiem prajitura a doua zi.

TIPS-URI

1

albusurile se bat spuma cu putina sare

2

glazura,daca consideram ca este prea grosa mai adaugam suc

3

cand taiem prajitura folosim un cutit inmuiat in apa clocotita

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Madness" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

getix 1

14.06.2013, 22:29

ce bunatate!

mihaelar63 1

14.06.2013, 23:23

Ce vorbesti ? tu esti ca sarea in bucate

Alexandra Elena 1

25.06.2013, 11:28

ce nebunie de arome

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos si ganache de ciocolata