Prajitura marmorata

de Constelatialeu in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 38296 vizualizari

 

M-am inspirat de la Vio_dreams,nu prea cred ca am respectat 100% reteta,am facut cu ce am avut...

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 350 g biscuiti cu scortisoara caramelizati
  • 100 g ciocolata 50 % cacao
  • 50 ml frisca lichida
  • 60 g unt
  • Crema de vanilie
  • 200 g mascarpone Delaco
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina
  • Crema ciocolata
  • 200 g mascarpone
  • 200 g ciocolata 50 % cacao
  • 100 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 pliculete ness
  • 1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata:

Blat:

Biscuitii se macina.Ciocolata maruntita,amestecata cu frisca si untul,pe foc pana se topeste si devine o crema omogena.Se ia de pe foc si se toarna in ea biscuitii macinati,omogenizam si asezam compozitia pe un platou,peste care am pus inelul de la forma de tort.

Crema de vanilie:

Se bate frisca bine.Branza mascarpone se freaca cu zaharul ( zahar farin) si apoi se incorporeaza si frisca.Pliculetul de gelatina il hidratam cu apa rece (100 ml) si apoi pe baie de abur o incalzim si o incorporam in crema.

Crema de ciocolata:

Ciocolata maruntita cu frisca si nessul se pun pe foc pana se topesc si devin o crema omogena.Branza mascarpone se freaca cu zaharul,apoi se amesteca cu ciocolata,la final se adauga plicul de gelatina,pe care l-am hidratat cu apa rece si l-am incalzit pe baie de abur.Se omegenizeaza totul.

Asamblare:

Dupa  ce am format baza prajiturii,cu blatul de biscuiti,punem crema de vanilie ,apoi crema de ciocolata si ne jucam un pic amestecand aleatoriu,sa iasa o prajitura marmotata.Se da la rece cateva ore.Dupa ce s-a intarit scoatem inelul detasabil si servim cu pofta prajitura.

TIPS-URI

1

merge un pic mai dulce dupa gustul meu,oricum am plusat la zahar fata de reteta initiala

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca fara aluat cu branza pufoasa si smantana