Pentru ca e a inceput sezonul fructelor de vara o sa cam intalniti din nou la mine prajituri usoare cu fructe. Asa cum e si acest blat simplu cu cirese. Dar nici nu ne trebuie mai mult langa cafea, ceai sau o limonada.
Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.
Mixam spuma albusurile cu un varf de sare.
Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand adaugarea zaharului cu apa fierbinte.
Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou.
La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava (aprox 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt.
Pastram din compozitie aprox 6-7 linguri pe care le omogenizam cu cacaua si o lingura de lapte.
Cu o lingurita trasam dungi cu compozitia de cacao apoi cu un betigas amestecam putin cu compozitia alba (vezi poze).
Deasupra asezam ciresele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.
Scoatem din cuptor si apoi din tava si cand s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.
1
Prajitura se poate face cu orice cirese proaspete sau congelate