Prajitura mea de Craciun

de flory06din6 in Prajituri, 26 Dec 2013 | 4003 vizualizari

 

pajiturica aceasta mi-a iesit din intamplare cupland o reteta de fursec cu o crema de cacao , bezea si un decor de ciocolata . finalul e un ansamblu minunat la savurat. aspectul m-a determinat sa pastrez aceasta reteta special pentru craciun . le place tuturor.

 

INGREDIENTE

  • pentru baza ( fursec )
  • 3 oua
  • 3 cesti (mici de cafea) cu zahar
  • 3 cesti (mici de cafea) cu ulei
  • 5 cesti (mici de cafea) cu faina
  • sare
  • mirodenii ( rom, vanilie )
  • pentru crema de cacao
  • 1 kg lapte
  • 40 linguri scuturate cu zahar
  • 25 linguri scuturate cu faina
  • 1 plic de cacao ( 10 lingurite )
  • 1 pachet margarina sau unt (250 g )
  • 1 esenta de rom ( vanilie )
  • pentru bezea
  • 6 albusuri ( mie mi-au ramas de la cozonac )
  • 600 g zahar
  • zeama de la o jumatate de lamaie

pentru toping : ciocolata topita si cateva bobite aurii decorative

Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura mea de Craciun:

Fursecul 

Se pun in mixer ouale cu sarea,zaharul si uleiul si se bat bine pana fac bule. se pune treptat faina si mirodeniile. Se obtine un aluat potrivit de moale . Se pune cu lingurita pe tava de cuptor ( tapetata cu hartie pentru copt ) bilute de forma unui fursec. Cand se coc ele se aplatizeaza . Aveti grija sa nu se arda . 

Crema

Se pune laptele la fiert . Intr-un castron se amesteca pulberile ( zaharul, faina si cacao). cand laptele s-a fiert se toarna pulberea repede si se amesteca de asemenea repede pentru a nu se face cocoloase. Se opreste focul. Se pune margarina ( untul ) si cand se raceste se pune esenta.

Bezeaua

Albusurile se pun in mixer, se bat spuma cu sarea si se adauga treptat zaharul marind apoi viteza la mixer si continuand spumarea pana bezeaua sta pe telul mixerului . Se pune si zeama de lamaie in final . Eu am pus bezeaua tot cu lingurita pe hartia de copt in tava si le-am copt cam 60 min pana au prins un pic de culoare . 

Asamblarea e simpla : pe fursec se pune crema, deasupra bezeaua si in final topingul de ciocolata .

 

Incercati-o . Merita 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura mea de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fortune cookies (fursecuri cu răvaşe)