Prajitura Merisor

de Bya Ralu in Prajituri, 17 Iul 2013 | 4034 vizualizari

 

reteta este luata de la merisor:))) http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-merisor-48292.html foarte buna,multumesc>:D

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 500 g iaurt cremosso danone
  • 12 linguri de ulei
  • un praf de sare
  • esenta vanilie si rom
  • 400 g faina
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • Pentru umplutura:
  • 450 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
  • 4 linguri de zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri de merisoare deshidratate
  • coaja de lamaie
  • Pentru ornat:
  • 4-5 nectarine sau alte fructe
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Merisor:

Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul si uleiul. Se adauga iaurtul si in ploaie se adauga faina amestecata cu praful de copt, esentele si sarea. Va iesi o compozitie groasa ca de chec.

Branza se amesteca separat intr-un castron impreuna cu zaharul, grisul, ouale, merisoarele si coaja de lamaie.

Intr-o tava punem hartie de copt, adaugam 3/4 din aluat si il punem la cuptor pentru 15 minute. Scoatem tava, punem compozitia de branza si deasupra aranjam nectarinele taiate felii rontunde sau bucati mai mici. Aluatul ramas se pune in jurul fructelor cu o lingura. Se da din nou la cuptor pentru 20-25 minute.

Se serveste rece

TIPS-URI

1

Este o prajitura foarte buna si foarte usor de facut

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Merisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fanta