PRAJITURA METRO

de Roda in Prajituri, 14 Iun 2009 | 13463 vizualizari

 

Cunoscuta si sub denumirea de "Cozonac la metru", acest desert este ideal cu o ceasca de cacao sau o ceasca de ceai.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 5 oua,
  • 250g.zahar,
  • 1dl. ulei,
  • 1 l. apa calda,
  • 250g.faina,
  • 1 praf de copt,
  • 2 linguri cacaoPentru crema:
  • 250g.unt,
  • 150g.zahar praf,
  • 4 linguri de rom,
  • 1 budinca de vanilie,
  • 1/2l.lapte,
  • 5 linguri de zahar;
  • Pentru ornat:
  • 1 pachet de glazura de ciocolata de la Dr.Oetker;
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA METRO:

(12 felii):

1.Se separa ouale.Galbenusurile se freaca cu 250g.zahar,se adauga treptat uleiul, 1 dl. apa calda si se amesteca bine.Se bat albusurile spuma si se incorporeaza in amestec , apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt.Se pregatesc 2 forme de chec.Se ung si se infaineaza.1/2 din compozitie se pune intr-o forma;in cealalta 1/2 se adauga 2 linguri de cacao ,apoi se toarna compozitia in cea de a doua forma.Se coc in cuptor preincazit cca. 30 de minute.Se scot din forma si se lasa sa se raceasca.

2.Intre timp, se prepara crema:din lapte , vanilie si  praful de budinca  se prepara o budinca.Untul se freca spuma cu zaharul praf.Cand budinca s-a racit, se incorporeaza usor, lingura cu lingura , in untul spumos,apoi se adauga romul.

3.Cele doua checuri bicolore se taie felii si se incepe aranjarea lor:se unge cu crema o felie galbena,urmeaza o felie neagra, iarasi crema, o felie galbena si tot asa pana la epuizarea ingredientelor.

4.Se prepara glazura potrivit instructiunilor de pe pachet si se acopera cu ea intreaga prajitura.Se lasa la rece pentru ca glazura sa se intareasca, apoi se taie felii oblice.Se orneaza cu frunzulite de menta sau de lamaita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA METRO" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Roda 1

17.06.2009, 12:32

Nu eu am postat-o intoarsa, ci domnul administrator, eu nu am reusit s-o redimensionez.Fara nici-o problema se poate folosi aluatul de chec.

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 21:20

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida "Duminica"