Cu numele asta am preluat-o de la matusa sotului, unde am mancat-o prima data, asa v-o prezint si eu. Nu ca n-ar semana cu un trenulet....
BLATUL:
Galbenusurile se bat cu 12 linguri zahar, apoi se pun 15 linguri cu sifon, 10 linguri ulei, praful de copt si 25 linguri faina.
Albusurile se bat spuma cu 13 linguri cu zahar, apoi se amesteca cu prima compozitie. ( eu nu prea urmez pasii astia, ci bat albusurile spuma cu tot zaharul, apoi adaug pe rand, galbenusurile, apa, uleiul, faina, praful de copt...)
Jumatate din acest amestec il punem in forma de chec tapetata cu hartie de copt, iar cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao si se pune si ea in alta forma. Se dau la cuptor cca. 35-40 minute ( depinde de aragaz). Cand se racesc, se taie felii.
CREMA :
Intr-o cratita amestecam faina cu laptele si zaharul, apoi punem pe foc, pana se ingroasa, mestecand continuu sa nu se lipeasca. Cand se raceste, amestecam cu un pachet de margarina frecat spuma si o vanilie.
ASAMBLAREA:
Feliile de chec se ung cu crema si se asambleaza astfel incat culorile sa fie intercalate. Deasupra turnam glazura de ciocolata preparata la rece.
GLAZURA:
Se amesteca ingredientele bine , apoi se toarna fierbinte peste prajitura.
Se lasa prajitura la rece, cateva ore, apoi se taie in "V" ( vezi poza) , astfel incat sa iasa felii ce contin si blat maro si blat alb.
Este delicioasa!
1
Blaturile se pot taia si intercala si ca la tort, fiind mult mai simplu de manevrat.