Prajitura Milch Schnitte

de nadina73 in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 10382 vizualizari

 

Retete este preluata de pe Bucataras.ro

 

INGREDIENTE

Blat:(tava mare)

  • 10 oua
  • 200 g zahar
  • 5o ml lapte
  • 5 linguri miere
  • 5 linguri faina
  • 2 prafuri de copt
  • 250 ml ulei
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri cacao

Crema:

  • 400 ml frisca
  • 350 lapte condensat
  • 1 lingura miere
  • 20 g gelatina
  • 50 ml lapte

Glazura:

  • 400g ciocolata
  • 50 ml frisca
  • bombonele pt decor-optional
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte:

Se separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul bine de tot,pana devin albicioase ,dupa care se pune grisul,cacaua cernuta ,faina la fel cernuta si ea si praful de copt.Se pune laptele ,mierea si uleiul se amesteca cu albusurile batute spuma.Se pune compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,se coace 20-25 minute .Cand blatul e copt se lasa la racit cu hartia pe el ,abia dupa ce s-a racit se ia hartia jos ,iar blatul obtinut si racit se taie in doua.

Crema:
Gelatina se dizolva in lapte si se pune pe foc mic ,dupa care se amesteca cu laptele condensat si mierea
Frisca se bate bine spuma,dupa care se amesteca cu gelatina dizolvata in laptele condensat.
Se pune crema obtinuta la rece in frigider 1 ora  dupa care se intinde peste blat ,se niveleaza si se pune al doilea blat(blatul rezultat fiind taiat in doua

Glazura:
Se rupe ciocolata bucatele si se topeste pe foc, cu frisca,se lasa putin sa se raceasca dupa care intinde uniform peste blat si se decoreaza cu bombonele.Se da prajitura la rece 2 ore,dupa care se portioneaza cu grija

Grozav de buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

kamy 1

05.01.2011, 18:23

ce bn arata 5f

anomisana 1

10.01.2012, 08:38

Prăjitura asta mi se pare grozavă, dar aş vrea să întreb care este dimensiunea tăvii. Mulţumesc

nadina73 1

13.01.2012, 22:38

Anomisana ma bucur ca iti place ,e si foarte foarte buna.Dimensiune tavi este de 28/40 cm.Pupici si iti doresc bafta multa,merita incercata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu piscoturi