PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT

de trifadalia in Dulciuri, 19 Mar 2018 | 6559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitane
  • 125 gr faina
  • praf de copt 8 grame
  • 200 gr rahat
  • 125 gr miez de nuca prajita
  • 200 gr caise confiate
  • 7 oua
  • 150 ge zahar
  • 250 gr unt
  • 10 gr zahat vaniliat
  • ciocolata pentru topit
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT:

125 ge de faina se amesteca cu praful de copt, peste care se adauga rahatul taiat cubulete, miezul de nuca prajit, caisele confiate si se amesteca.

Albusurile de la cele 7 oua se bat spuma cu un praf de sare si cu 120 gr de zahar, apoi treptat se incorporeaza faina cu fructele uscate peste albusuri amestecand cu o lingura de sus in jos.

Se da tava unsa cu ulei si taoetata cu faina la copt in cuptorul incalzit la 170 de grade pentru 25 de mnute.

Se lasa sa se raceasca.

Cele 7 galbenusuri se amesteca cu 150 gr de zahar pana galbenusurile isi dubleaza volumul. In alt castron se amesteca untul cu 10 gr de zahar vaniliat, apoi se toarna galbenusurile peste untul frecat.

Asamblare:

1 foaie de napolitata, blatul copt cu fructe, peste blat se pune din nou crema apoi inca o foaie de napolitana. Deasupra se pune ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA MOZAIC CU NUCA SI RAHAT" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Floricele de porumb cu caramel- Popcorn