Prajitura Orangina

de RuxyRux in Prajituri, 28 Sep 2011 | 14001 vizualizari

 

Din pasiunea mea pentru dulciuri a rasarit aceasta prajitura cu portocale si ciocolata care a reusit sa ma incante intr-un mod desavarsit deci...By Ruxy....blat dulce acrisor, crema densa de ciocolata, gem de mandarine , dulceata de portocale si multa frisca...mai mult decat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • Faina 200 gr
  • Lapte praf 100 gr
  • iaurt 7 linguri
  • zahar 250 gr
  • 3 oua
  • 1 esenta de vanilie 
  • 100 gr unt topit
  • coaja de portocala
  • o lingurita de praf de copt 
  • suc de la 1 portocala
  • o nuca de unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Crema de ciocolata:
  • 130 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata neagra( o bucata)
  • 150 ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • un borcan de 300 gr gem de mandarine
  • 300 ml frisca ( se mixeaza)
  • dulceata din coji de portocale
  • trandafiri napolitana( Dr. Oetker)
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Orangina:

Preparam blatul:

Amestecam la mixer in ordinea urmatoare ingredientele:ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, iaurtul, untul topit, laptele praf, faina si praful de copt, iar la sfarsit sucul de la o portocala.

Ungem cu unt tava de Jena, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 de minute( facem testul cu scobitoarea).

Lasam la racit si preparam crema de ciocolata.

Intr-un ibric mai mare turnam frisca lichida si o infierbantam fara insa a aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si o topim( luam de pe flacara). Lasam deoparte.

Preparam siropul de portocale. Turnam sucul intr-un ibric si punem pe foc mic , adaugam  zaharul si vanilia si nu fierbem, doar infierbantam.

Turnam siropul  peste blat si lasam sa absoarba bine si sa se raceasca usor. Blatul va absorbi tot siropul.

Deasupra punem crema de ciocolata, si dam la rece sa se intareasca ciocolata apoi scoatem si ungem cu gemul de mandarine.

Punem frisca si ornam cu dulceata de portocale, florile de napolitana si ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore bune sau mai bine daca o preparam seara lasam toata noaptea la frigider.

Pentru cei ce iubesc combinatia de portocale cu ciocolata e o nebunie!

 

 

TIPS-URI

1

gemul de mandarine si dulceata de portocale se pot achizitiona de la Hala noua Obor la etaj din magazinele grecesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orangina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mac si nuca de cocos