Prajitura Petre Roman

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Oct 2016 | 12919 vizualizari

 

De belea Petrica asta, a istericat o groaza de femei, habar nu am de ce, la fel cum habar nu am de ce prajitura asta-i poarta numele, e destul de inalta, el nu are gat mai deloc....in fine, m-am inspirat de la Ina, dar , ca mereu exista un dar, pe ici pe colo am mai adaptat cum au vrut muschii mei, ca mai nou sunt musculoasa nu grasa.....:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat - am facut 3 ca mi s-a parut mai simplu ( asa si Inei)
  • 9 oua
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri pline cu nuca macinata
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete ( 68 g) budinca vanilie bourbon premium de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola eseta vanilie
  • Caramel
  • 300 g zahar caramelizat
  • Glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri pline cu cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa clocotita ( cat cere glazura sa poate sa se intinda uniform)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Crema:

Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine.

Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase. La final am adaugat esenta de vanilie. Am tras cratita de pe foc am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca. Separat am frecat untul la temperatura camerei cu 100 g zahar pudra, apoi am adaugat putin cate putin budinca racita bine, pana am integrat in unt toata budinca si am obtinut o crema spumoasa si consistenta.

Blat :

Intr-un castron am pus albusurile si un praf de sare si am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat laptele si galbenusurile, la final am incorporat faina, nuca macinata si praful de copt si am omogenizat. Am tapetata o tava cu hartie de copt (26/35 cm) am impartit compozitia, cu aproximatie, in 3 parti egale si am copt 3 blaturi. Se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit blaturile si apoi se desprind de pe foaia de copt.

Asamblare :

Asezam pe un blat sau tava primul blat, intindem jumatate din crema, asezam blatul al doilea, presam putin sa se prinda crema bine. Apoi pe foc caramelizam cele 300 g de zahar, la foc mic si amestecand continuu, pana capata o culoare de chihlimbar si e tot zaharul caramelizat. Asa fierbinte il turnam peste prajitura si intindem uniform. Ne miscam cu talent si repede sa nu se intareasca. Lasam sa se raceasca bine apoi intindem restul de crema si punem ultimul blat peste care intindem glazura formata dintr-un amestec de zahar pudra, cacao, ulei si apa clocotita. Intindem bine glazura si dam la rece prajitura pana a doua zi cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tina58 1

18.10.2016, 13:03

O fi buna, nu zic nu, dar e prea complicata pentru mine si se pierde prea mult timp cu pregatirea; mai bine citesc o carte sau ma uit la un film si sunt mai castigata. Eu sunt adepta retetelor care se fac repede si usor cand e vorba de pregatit in casa, dac vreau ceva mai complicat gen blaturi sau foi cu creme si glazuri ma duc si cumpar ceva de la cofetarie, dar nu stau eu sa pierd vremea cu asa ceva. Felicitari pentru rabdare!

Ina 1

18.10.2016, 17:14

Cleme, data viitoare pui musafirilor niste romane XXX pe post de desert )

Constelatialeu 1

18.10.2016, 18:06

Ina, ce pot sa mai zic...e ca aia ce are ''Sula cu Prefectura'', foarte bine poti sa si citesti....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura " Petre Roman"