Prajitura Petre Roman

de Constelatialeu in Prajituri, 6 Oct 2016 | 12703 vizualizari

 

De belea Petrica asta, a istericat o groaza de femei, habar nu am de ce, la fel cum habar nu am de ce prajitura asta-i poarta numele, e destul de inalta, el nu are gat mai deloc....in fine, m-am inspirat de la Ina, dar , ca mereu exista un dar, pe ici pe colo am mai adaptat cum au vrut muschii mei, ca mai nou sunt musculoasa nu grasa.....:))))

 

INGREDIENTE

  • Blat - am facut 3 ca mi s-a parut mai simplu ( asa si Inei)
  • 9 oua
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri pline cu nuca macinata
  • 18 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 2 pliculete ( 68 g) budinca vanilie bourbon premium de la Dr.Oetker
  • 150 g zahar
  • 250 g unt cu 70 % grasime
  • 100 g zahar pudra
  • 1 fiola eseta vanilie
  • Caramel
  • 300 g zahar caramelizat
  • Glazura
  • 150 g zahar pudra
  • 3 linguri pline cu cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 linguri apa clocotita ( cat cere glazura sa poate sa se intinda uniform)
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Petre Roman:

Crema:

Am facut mai intai crema, ca sa se raceasca bine.

Intr-o cratita am pus galbenusurile,150 g zahar, praful de budinca si am diluat cu laptele. Am pus cratita pe foc si am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si sa se ingroase. La final am adaugat esenta de vanilie. Am tras cratita de pe foc am acoperit-o cu folie alimentara si am lasat-o sa se raceasca. Separat am frecat untul la temperatura camerei cu 100 g zahar pudra, apoi am adaugat putin cate putin budinca racita bine, pana am integrat in unt toata budinca si am obtinut o crema spumoasa si consistenta.

Blat :

Intr-un castron am pus albusurile si un praf de sare si am batut bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat laptele si galbenusurile, la final am incorporat faina, nuca macinata si praful de copt si am omogenizat. Am tapetata o tava cu hartie de copt (26/35 cm) am impartit compozitia, cu aproximatie, in 3 parti egale si am copt 3 blaturi. Se da tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Se lasa la racit blaturile si apoi se desprind de pe foaia de copt.

Asamblare :

Asezam pe un blat sau tava primul blat, intindem jumatate din crema, asezam blatul al doilea, presam putin sa se prinda crema bine. Apoi pe foc caramelizam cele 300 g de zahar, la foc mic si amestecand continuu, pana capata o culoare de chihlimbar si e tot zaharul caramelizat. Asa fierbinte il turnam peste prajitura si intindem uniform. Ne miscam cu talent si repede sa nu se intareasca. Lasam sa se raceasca bine apoi intindem restul de crema si punem ultimul blat peste care intindem glazura formata dintr-un amestec de zahar pudra, cacao, ulei si apa clocotita. Intindem bine glazura si dam la rece prajitura pana a doua zi cand o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Petre Roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

tina58 1

18.10.2016, 13:03

O fi buna, nu zic nu, dar e prea complicata pentru mine si se pierde prea mult timp cu pregatirea; mai bine citesc o carte sau ma uit la un film si sunt mai castigata. Eu sunt adepta retetelor care se fac repede si usor cand e vorba de pregatit in casa, dac vreau ceva mai complicat gen blaturi sau foi cu creme si glazuri ma duc si cumpar ceva de la cofetarie, dar nu stau eu sa pierd vremea cu asa ceva. Felicitari pentru rabdare!

Ina 1

18.10.2016, 17:14

Cleme, data viitoare pui musafirilor niste romane XXX pe post de desert )

Constelatialeu 1

18.10.2016, 18:06

Ina, ce pot sa mai zic...e ca aia ce are ''Sula cu Prefectura'', foarte bine poti sa si citesti....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura " Petre Roman"