Prajitura Pink

de Retete cu Margareta Cismasiu in Prajituri, 15 Feb 2015 | 4924 vizualizari

 

Am modificat reteta unei prajituri din caietul mamei mele si a rezultat aceasta prajitura cu aroma fructata,colorata, cu o savoare deosebita.M-a inspirat blatul roz,iar cremele si restul au venit de la sine.
Se poate face atat cu fructe proaspete,cat si conservate (compot,gem,dulceata,congelate). Eu am facut-o cu capsuni, dar se poate face si cu alte fructe, dupa gustul fiecaruia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • 7 oua,
  • 7 linguri zahar,
  • 3 plicuri budinca de capsuni,
  • un praf de copt.
  • Ingrediente jeleu:
  • 500 gr capsuni,
  • 200 gr zahar,
  • 2 plicuri gelatina
  • sau:
  • 1 borcan de 400 gr gem de capsuni,
  • 2-3 linguri apa,
  • 2 plicuri gelatina
  • Ingrediente crema:
  • 6 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 50 ml lapte,
  • 250 gr unt,
  • un baton vanilie
  • Ingrediente spuma:
  • 6 albusuri,
  • 8 linguri zahar.
  • Ingrediente sirop:
  • 100 ml apa,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de capsuni
  • sau:
  • 100 ml zeama de capsuni,
  • 2 linguri zahar.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Pink:

Cele 7 albusuri se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea tare. Se adauga galbenusurile si se bate in continuare. La sfarsit se adauga budincile de capsuni si praful de copt. Se amesteca usor, de sus in jos. Compozitia se pune in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins dinainte. Pentru a vedea daca e gata se face testul scobitorii. Se scoate si se lasa la racit.

Pentru sirop, se pune apa (zeama de capsuni) cu zaharul la fiert. Cand s-a topit zaharul se adauga esenta de capsuni si se stinge focul. Daca avem zeama de capsuni nu mai trebuie esenta. Se lasa sa se raceasca.

Intre timp se pregateste jeleul: Capsunile se paseaza cu blederul si se fierb impreuna cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Daca folosim gem il punem la fiert cu un pic de apa. La urma se adauga gelatina hidratata dinainte.S e lasa sa se racoreasca putin si se toarna peste blatul insiropat. Se da la rece pana se prepara crema.

Galbenusurile  cu laptele, zaharul si vanilia se pun pe foc la bain-marie. Se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Untul se freaca spuma si se adauga treptat compozitia de oua si lapte racita. Se amesteca pana se omogenizeaza. Crema se toarna peste jeleu. Se da la rece.

Albusurile se bat spuma pe bain-marie cu zaharul. Pentru o culoare roz, se opresc 3 linguri de sirop si se adauga in albusuri. Cand spuma s-a intarit se ia de pe foc si se toarna peste crema. Se da la rece apoi se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Pink" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

15.02.2015, 21:42

Lia_ 1

17.02.2015, 11:29

unde ai gasit esenta de capsuni?

Retete cu Margareta Cismasiu 1

17.02.2015, 11:45

Da,este un blat mai fin.In plus are aroma placuta de capsuni si culoare roz.
Eu am folosit zeama de la capsuni ca sirop,nu esenta.Dar cred ca se gaseste in supermarketuri.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]