Prajitura Poiana

de Sidy in Prajituri, 15 Ian 2012 | 8975 vizualizari

 

Un deliciu....un blat de bezea cu nuca, o crema de vanilie si o glazura in doua culori.Un dulce bun de sarbatori, fie ca e prajitura sau tort.
Savurati:

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf copt
  • 2 ciocolate cu lapte Poiana
  • 200 g nuca macinata
  • 1 cana stafide
  • esenta rom
  • 200 g zahar praf
  • 250 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Poiana:

 

Se separa albusurile de galbenusuri.

Inmuiem stafidele in apa calduta cu esenta de rom.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce sunt batute bine adaugam zaharul si le batem iar pina se intaresc tare.Adaugam pe rand faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit ciocolata rupta in bucatele, stafidele scurse bine si nuca macinata. Amestecam bine pina se omogenizeaza compozitia.

Intr-o tava 27 X 37 cm tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt, rasturnam compozitia care va constitui blatul prajiturii si il dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade C pentru aproximativ 30 minute, pina se coace si deasupra devine aramiu.

Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca in tava.

Preparam crema, amestecand cele 8 galbenusuri cu zaharul praf ( cumparat din comert -contine si amidon, crema va fi mai tare- nu cum am patit eu cu zahar macinat de mine) intr-un vas pe baie de aburi sau in oala de lapte cu pereti dubli.Amestecam bine pina se intareste crema. O lasam sa se raceasca , apoi o mixam cu untul pina se face ca o spuma.

Peste blat punem crema apoi glazura din ciocolata rupta bucati cu 4 linguri ulei, pe care am topit-o pe foc mic. Am avut si doua patrate de ciocolata alba, am topit-o si am pus peste ciocolata cu cacao.

 

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Lasam la rece cateva ceasuri apoi o putem taia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Poiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mena29 1

16.01.2012, 10:28

diana_k 1

17.01.2012, 08:10

foarte buna prajitura ta Sidy!

anomisana 1

22.01.2012, 11:02

Bună de tot prăjitura asta, la favo cu ea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mille - Feuille