Prajitura "Racoare intre biscuiti"

de anuta in Torturi, 3 Feb 2016 | 4621 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri de zahar,
  • 5 linguri de faina,
  • esenta
  • crema:
  • 500 ml smantana,
  • 2pliculete de gelatina
  • 300 g branza proaspata de vaci,
  • 2 linguri dulceata de zmeura,
  • 100 g zahar pudra,
  • o mana de zmeura proaspata,
  • cateva capsuni proaspete si parfumate
  • sirop:
  • 200 ml apa,
  • 10 linguri de zahar,
  • cateva linguri de coniac de buna calitate sau lichior din fructe de padure decor, 200 g biscuiti rotunzi fragezi, glazurati in ciocolata,
  • cateva capsuni, zmeura,
  • 150 g ciocolata neagra
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Racoare intre biscuiti":

1.Se prepara blatul (pentru o forma etasabila de tort cu diametrul de 26 cm) mixand albusurile cu un praf de sarea apoi cu zaharul pana se intaresc.Se incorporeaza galbenusurile zdrobite, esenta si faina turnata in ploaie. Se toarna aluatul in forma de tort si se coace cca. 30 min. la foc potrivit.Se lasa sa se raxeasca apoi se taie pe orizontal, in 2 discuri.

2.Se prepara siropul dand in cateva clocote apa cu zaharul apoi la sfarsit,dupa ce stingem focul, se adauga coniuacul sai lichiorul. Se lasa sa se raceasca bine.

3 Se prepara crema mixand bine branzica cu smantana si zaharul pudra apoi se incorporeaza si geletina hidratata in apa rece si topita la bain marin.

4.Se monteaza prajitura in forma in care am copt blatul astfel; se aseaza primul disc din blat insiropat bine apoi se fixeaza biscuitii pe marginea formei, se toarna crema de branzica,se presara bucati taiate de capsuni si zmeura proaspata, se toarna si dulceata in fir subtire pe taoata suprafata cremei apoi se vine cu al 2lea disc si el bine insiropat.

Se preseaza usor cu degetele si se da la rece 2 ore. Se decoreaza deasupra cu ciocolata topita, cu capsuni trase in ciocolata si zmeura. Se mai da la rece inca 30 de minute dupa care se desface forma si se transfera prajitura pe platou. Se serveste portionata in felii subtiri. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Racoare intre biscuiti"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]