Prajitura Rafaella

de loredanaaa in Dulciuri, 18 Dec 2016 | 6298 vizualizari

 

Imi place foarte mult aceasta prajitura, gustoasa si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • 5 oua
  • 250 gr zahar
  • Crema:
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon de porumb
  • jumatate ceasca (ceai) zahar
  • 4 galbenusuri
  • 2 cesti (ceai) lapte
  • un zahar vanilat
  • 2 linguri unt nesarat taiat cuburi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rafaella:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat cu un praf de sare.

Se adauga treptat zaharul, galbenusul si apoi se adauga faina amestecand cu o paleta de sus in jos.

Se adauga uleiul si praful de copt, amestecand usor.

Se toarna compozitia intr-o tava de 33/24, tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptor.

Se testeaza cu scobitoarea daca iese curata, atunci este gata.

Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in doua foi.

Crema:

Faina se amesteca cu amidonul si zaharul. Galbenusurile se bat usor cu un sfert din lapte si se adauga peste compozitia din faina, amestecand bine. Laptele ramas se fierbe si se toarna putin cate putin peste compozitia facuta mai sus, amestecand bine in acelasi timp. Se da la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc si se adauga untul si vanilia, amestecand pana devine omogen. In caz ca crema devine prea groasa, se adauga putin lapte cald pana devine crema dorita, iar daca crema e prea lichida, atunci, separat, se amesteca putin amidon de porumb in 2 linguri de lapte si se adauga la crema, amestecand pana se ingroasa. Se ia de pe foc, pana se raceste, se acopera o folie de plastic pentru a nu face crusta .

Jumatate din crema se amesteca incet cu frisca batuta.

Crema se intinde pe prima foaie, se pune cea de-a doua foaie si restul de crema pe deasupra.

Se presara cu nuca de cocos.

 Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rafaella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bilute de branza si cocos