Prajitura rapida cu iaurt si fructe

de laura_n in Prajituri, 16 Aug 2016 | 6972 vizualizari

 

Din seria ingrediente ramase, desert ultra rapid, delicios, ideal mai ales cand ai musafiri neasteptati sau ti-e pofta de ceva dulce si nu ai! :)))

 

INGREDIENTE

  • 1 pungă mică pișcoturi
  • biscuti rămăși
  • 1-2 banane
  • suc portocale (compot mandarine, etc)
  • iaurt natur
  • puțin zahăr pudră (în funcție de cât de dulce preferați)
  • fructe de sezon
  • ciocolată rămasă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu iaurt si fructe:

Se pregătește o tavă mică. Eu am folosit o formă termorezistentă.

Se așază pișcoturile în rând, se fărâmițează deasupra biscuiții. Se toarnă cam 300 ml suc. Eu am avut un suc natural de portocale cu morcov.

Se curăță și se feliază bananele. Se așază peste baza de pișcoturi. Iartul se amestecă cu puțin zahăr pudră, se poate stoarce și puțină zeamă de lămâie sau se poate adăuga un zahăr vanilat. Se toarnă iaurtul peste banane și pișcoturi, se nivelează ușor. Se presară fructe de pădure, eu am avut niște zmeură, afine și mure rămase. Ciocolata se topește și se glazurează prăjitura.

Se dă la rece până în momentul servirii. Este tare bună, un fel de savarină fructata, datorită texturii pișcoturilor însiropate din abundență.

Să vă fie și vouă de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu iaurt si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]