Este o prajitura simpla pentru cei care iubesc dulciurile cu fructe. Eu am ales piersici, voi puteti alege orice va place.
Ouale le separam. Mixam galbenusurile cu zaharul, pe care il punem treptat, pana isi dubleaza volumul. Incorporam uleiul, apoi apa minerala. Adaugam praful de copt, coaja de lamaie rasa si faina si incorporam bine.
Albusurile le batem separat cu un praf de sare pana nu se mai desprind de bol. Le incorporam in compozitia de galbenusuri, usor, cu o lingura de lemn. Luam o tava rotunda de tort si o tapetam cu hartie de copt. Asezam jumatate din feliile de piersici in tava, iar deasupra turnam jumatate din compozitia pregatita mai sus. Adaugam apoi restul de piersici si compozitia ramasa.
Radem ciocolata deasupra si folosim o furculita pentru a patrunde in compozitie. Eu nu am folosit si a ramas la suprafata toata ciocolata, iar cand mancam prajiturica ne murdaream pe maini.
Dam tava in cuptorul incins, dar la o temperatura potrivita. O lasam pana este bine coapta (facem testul cu scobitoare). Cand este gata, o scoatem din cuptor si o lasam 5 minute la racorit, apoi o rasturnam pe un platou.
Se serveste cand s-a racit. Pofta buna!