Prajitura rasturnata cu prune si migdale

de simona72 in Prajituri, 24 Iul 2013 | 7837 vizualizari

 

Cum sunt o pofticioasa din fire si cum rasturnata Merisoarei mi-a lasat gura apa, am dat fuga la magazin dupa prune si am pus si eu de o rasturnata. Eu o faceam si o stiam cu mere, dar cum este prima oara cand o fac cu prune parca tot ce-i nou este mai bun. Asa ca va prezint si eu prajitura mea rasturnata...multumesc Merisor>:D

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 5 oua
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 lingura esenta de migdale
  • 1 praf de copt
  • 350 gr faina
  • pt caramel:
  • 200 gr zahar
  • 100 gr unt
  • pt umplut:
  • 1 kg prune
  • 2 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • 1/2 nucsoara
  • 50 gr fulgi de migdale
  • 50 migdale intregi taiate jumatati
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune si migdale:

Prunele spalate si taiate in jumatati, li se scot samburii, se pun intr-un castron in care se adauga zaharul cu scortisoara, cele 2-3 linguri de zahar, nucsoara data pe razatoare. Se amesteca toate si se pun deoparte. 

Pt caramel:punem zaharul la caramelizat intr-o tigaie, iar cind acesta s-a caramelizat adaugam untul, amestecam, iar dupa ce s-a topit(ne miscam rapid,sa nu se intareasca)il turnam in tava pregatita pt prajitura. Nivelam si imprastiem caramelul pe toata suprafata tavii. Fulgii de migdale si migdalele taiate in jumatati(eu atit am avut, voi puteti sa puneti mai multe migdale) se prajesc putin intr-o tigaie, dupa care se pun in tava cu caramelul.

Pt aluat:batem ouale cu zaharul pana se albesc si devin o spuma. Turnam uleiul in fir subtire, laptele si esenta de migdale. Faina o amestecam cu praful de comp si o incorporam usor in ouale batute spuma.

In tava in care am pus caramelul, migdalele, adaugam jumatatile de pruna cu partea taiata in jos(mie nu mi-au incaput toate prunele, iar pe restul le-am mixat la robot si le-am pus printre jumatatile de prune), punem si siropul si zaharul lasat, turnam aluatul si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pt 40 minute. Lasam sa se raceasca putin, iar cind prajitura este calduta punem un platou peste tava si rasturnam prajitura. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune si migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si ciocolata