Prajitura Rudy

de Rocsi in Prajituri, 4 Noi 2011 | 12224 vizualizari

 

Tot am vazut acesta reteta pe aici si avand branza ,am fost curioasa sa o incerc.Sincer nu-mi pare rau deloc e grozava,aluatul se fragezeste si se topeste in gura prajitura!!!Multumesc tuturor care au reteta acesta pe aici ,ca m-am uitat la toate!!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 250 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • 2 linguri cacao
  • 400 gr faina
  • crema:
  • 650 gr branza de vaci
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Mai intai pregatim aluatul:

Intr-un bol am asezat untul cu galbenusul si zaharul si le-am incorporat putin.

Faina o amestecam separat cu cacaua ,zaharul vanilat si praful de copt.

Turnam acest amestec in bolul cu unt.

Adaugam si esenta si amestecam bine cu mana pana obtinem un aluat omogen.

Il impartim in doua bile ,le invelim in folie alimentara si le dam in congelator,cam pentru 10 minute cat pregatim crema.

Crema:

Separam ouale.

Albusurile le batem spuma.

Adaugam si galbenusurile,apoi zaharul treptat si mixam bine,pana ce acesta din urma se topeste.

Punem si zaharul vanilat,coaja rasa de portocala ,esenta ,iar la urma branza pe care o faramam bucatele.

Mixam la o viteza potrivita pana obtinem o crema de branza.

Scoatem bilele de aluat din congelator.

Luam o tava dreptunghiulara ,o ungem cu putina margarina si punem hartie de copt.

Luam una din bile si o dam pe razatoarea cu ochiuri mari,obtinand niste carlionti pe care ii imprastiem in toata tava.

Deasupra asezam crema de branza usor,fara sa o presam.

Deasupra radem ca 2a bucata de aluat ,acoperind bine branza.

Dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita  40-50 de minute.

Cand o scoatem ,o lasam sa se raceasca si servim.

Eu am lasat sa sa raceasca,am acoperit-o cu folie alimentara si cand am taiat-o era foarte frageda.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Rocsi 1

15.11.2011, 19:55

da ...pai o sa repet si eu,dar de acum dupa post..ca tot am primit branzica si am pus-o in congelator!!

gaby_gabytza 1

21.11.2011, 13:53

ce bine arata

Rocsi 1

21.11.2011, 19:36

antici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci