Prajitura Sanda

de AndreaE in Prajituri, 7 Ian 2014 | 34404 vizualizari

 

'

 

INGREDIENTE

Foi:

  • 100 gr unt
  • 250 gr zahar
  • 4 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • o lingurita amoniac
  • 400 gr faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Crema :

  • 4 linguri de gem de visine
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri de lapte

Glazura:

  • 4 albusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • ciocolata rasa pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sanda:

Foile: se topeste untul , se amesteca cu laptele , zaharul, zaharul vanilat , coaja rasa de lamaie, galbenusurile. Amoniacul se stinge in otet apoi se adauga la compozitie alaturi de faina. Coca se imparte in 3 , se intind 3 foi pe dosul unei tavi si  se coc  cateva minute la cuptorul incins la 180 gr, 

Crema : se sfarama o foaie din cele3 si se adauga 3 linguri de lapte. Separat se freaca zaharul pudra cu gemul apoi se pun peste cele 3 linguri de cacao. Compozitia apoi se amesteca cu foaia sfaramata.

Se pune o foaie , peste se intinde crema si se acopera cu cealalta foaie.

Glazura: se bat albusurile spuma , se adauga zaharul, apoi se bat cu mixerul pe baie de abur la foc mic. Cand incepe sa se intareasca (nu foarte tare , deoarece apoi nu se mai poate intinde) se adauga zeama de lamaie.  

Glazura se intinde repede peste prajitura, si se rade peste ciocolata

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sanda" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (11)

Alexandra Burz 1

08.01.2014, 08:27

ce bine arata

diaconta 1

08.01.2014, 09:25

buna prajiturica

LoriGeorgiana 1

04.09.2020, 13:45

Bună!
În acest moment prepar prăjitura aceasta! Abia aștept să văd rezultatul! 😊
Totuși, țin să fac o precizare. Mie mi-a intrat o cantitate de 850 de grame de faină la foi, restul ingredientelor fiind în aceleași cantități ca și în rețetă!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere