Prajitura simpla cu mar

de reisnaor_2006 in Prajituri, 11 Noi 2015 | 9062 vizualizari

 

E delicioasa si zboara de pe farfurie in cateva minute.

 

INGREDIENTE

  • 150 ml ulei
  • 1 cana zahar
  • 500 gr de faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 pahar apa minerala
  • Umplutura de mere:
  • 6 mere mari
  • 200 grame zahar
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • Decor:
  • zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura simpla cu mar:

            Puneti toate ingredientele de aluat intr-un castron.Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp de 6-8 minute cu mainile infainate si adaugati faina dupa caz.

            Impartiti aluatul obtinut in doua parti egale.Presarati faina pe masa de lucru si intindeti prima parte din aluat astfel incat sa obtineti o foaie de marimea tavii in care preparati prajitura.Asezati cu grija prima foaie de aluat in tava.

             Spalati merele, curatati-le de coaja, apoi dati-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
            Puneti merele rase intr-o cratita impreuna cu zaharul si dati-le la la foc mediu.
            Adaugati scortisoara, mixati continuu timp de 7-8 minute, luati compozitia de mere de pe foc.
            Puneti umplutura de mere in tava de copt , peste prima foaie de aluat si nivelati-o cu ajutorul unei linguri.
            Intindeti cea de-a doua foaie de aluat, apoi asezati-o peste umplutura de mere cat mai uniform.Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.

            Dati prajitura cu mere in cuptorul incins timp de 40-50 de minute sau pana se rumeneste.Pofta buna.

TIPS-URI

1

Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava de cuptor dreptunghiulara.

2

Daca nu folositi unt puteti folosi hartie de copt ptr tapetat tava.

3

Puteti folosi ce fructe doriti.

4

Lasati-o sa se raceasca complet si pudrati-o cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura simpla cu mar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit fals