Prajitura Tango Schmitte

de babi5 in Dulciuri, 14 Aug 2014 | 2604 vizualizari

 

Aceasta prajitura are nr. de ordine 24 in. caietul meu cu povesti dulci.Nu am mai facut-o de la Botezul lui Denis asta insemnind 19 ani.Este o prajitura usor de realizat si este si buna , nu are crema pentru caldurile astea usor de alterat ..Se foloseste o tava de 25/35 cm, eu am dublat cantitatea fiindca tava mea este mare .

 

INGREDIENTE

  • 200 gr smintina
  • 280 g zahar.
  • 4 oua
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • 10 linguri rase cu faina
  • 1 borcan ( 450 ml) gem la alegere
  • 200 gr ciocolata menaj
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tango Schmitte:

Separam ouale albusul de galbenus .Intr-un castron adaugam zaharul si zaharul vanilinat peste galbenusuri si mixam bine , adaugam smintina si cacao si mixam in continure pina zaharul s-a dizolvat, adaugam bicarbonatul stins cu putin otet sau suc de lamie nuca si faina in ploaie Amestecam usor cu o paleta pina faina s-a incorporat bine , se adauga albusurile batute bine spuma.

Apoi compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt si introducem in cuptorul incins la180 grade.pentru 35- 40 min.

Scoatem din cuptor lasam putin sa se raceasca apoi ungem cu gemul iar peste gem punem glazura de ciocolata pe care am topit-o la aburi cu 2 linguri smintina.Lasam pentru 2, 3 ore apoi putem portiona dupa imaginatia fiecaruia.Sa va fie de folos si reteta mea.

Am scris-o  cu drag pentru voi poate cindva va veti aminti de mine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tango Schmitte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

babi5 1

15.08.2014, 14:36

Reisnaor_2006, mirela0911 multumesc

babi5 1

15.08.2014, 14:37

Ina chisr este buna multumesc mult

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:32

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi melc, cu mere si scortisoara