Prajitura Tavalita

de robert_b in Prajituri, 9 Aug 2016 | 14973 vizualizari

 

Ce dor mi-a fost să scriu o reţetă ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 ouă
  • o cană şi jumătate de zahăr
  • o jumătate cană de ulei
  • o cană lapte dulce
  • o linguriţă amoniac
  • două căni de făină
  • Glazură:
  • o cană de apă
  • o cană de zahăr
  • o linguriţă de margarină
  • 4 linguri rase de cacao
  • o sticluţă esenţă de rom
  • Decor:
  • nucă de cocos sau nucă mărunţită
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita:

Blat: Într-un bol spargi ouăle şi le mixezi cu zahărul, până ce se topeşte. Apoi, se adaugă uleiul şi laptele dulce, amesteci uşor. Adaugi faină şi amoniacul stins cu puţin oţet sau zeamă de lămâie. După ce s-au omogenizat toate ingredientele, torni compoziţia într-o tavă tapetată cu ulei şi făină, ori cu hârtie de copt. Coci blatul 35-45 de minute la 180 de grade. 

Glazura: Cât timp se coace blatul prăjiturii, faci glazura. Într-o craticioară mică pui apa, zahărul, linguriţa de margarină şi cacaoa. Porneşti focul şi fierbi siropul până se îngroaşă bine, ca un fel de miere. Opreşti focul şi torni esenţa de rom.

Blatul fierbinte îl tai în pătrăţele şi torni glazura fierbinte peste el. Îl laşi să se răcească complet. După ce a ajuns la temperatura camerei dai cubuleţele prin nucă de cocos sau nucă zdrobită. Prăjitura se serveşte după ce a stat cel puţin 24 de ore la frigider, astfel blatul va fi moale.

TIPS-URI

1

La măsurarea ingredientelor se foloseşte aceaşi cană.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]