Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos

de Adinacarla in Prajituri, 2 Sep 2010 | 17003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 1 lingura miere
  • 30g margarina
  • 1 ou
  • 200g zahar
  • 100ml lapte
  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Glazura:
  • 200 g margarina
  • 150g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • 50 ml apa
  • 100g nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos:

O lingura de miere, 30 g margarina se topesc la foc mic. Se freaca un ou cu 200g zahar. se pune 1 lingurita praf de copt, 1 pahar de 100ml lapte, 200g faina si apoi se adauga mierea si margarina topita I usor racita.

Compozitia obtinuta o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o coacem pana devine aurie.

Blatul obtinut dupa ce s-a racit il taiem cubulete.

Intr-o craticioara fierbem pentru glazura: margarina, zahar, apa, esenta, cacao. Glazura va avea consistenta unui sirop putin mai gros. Cand s-a racit putin ( nu rece de tot ca se ingroasa prea mult) vom siropa cubuletele de chec in glazura apoi le vom tavalii prin nuca de cocos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tavalita In Nuca De Cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de bezea cu cocos si crema de iaurt