Prajitura Tigru

de Catalina L in Dulciuri, 8 Iun 2015 | 5815 vizualizari

 

Este o reteta simpla, dar dupa mine spectaculoasa....

 

INGREDIENTE

masura = 1 pahar de mustar de 20 cl =120 gr faina

  • 3 pahare de faina
  • 1,5 pahare de zahar
  • 1 pahar de lapte ( sau iaurt)
  • 3 oua
  • 2 linguri de cacao
  • 3 linguri de migdale macinate
  • 1 lingurita praf de copt
  • pudra de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tigru:

Incalziti cuptorul la 180°C. Ungeti si presarati cu faina tava.
Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul  pana devin spumoase.
Se adauga alternand laptele si vanilia amestecand in continuare.
Se pune treptat faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine.

Faceti aluatul de mana cu un tel daca aveti timp, la robot se formeaza bule de aer. Impartiti compozitia in 2 parti egale. Puneti cacaoa in prima parte si migdalele macinate in cealalta. Compozitiile trebuie sa aiba o consistenta asemanatoare.
In mijlocul tavii puneti treptat una peste cealalata cate 2 linguri pline din fiecare compozitie.
Continuati pana terminati cele doua aluaturi.

Aluatul se va intinde singur pe masura ce adaugati compozitiile. 

Dati la cuptor pentru 25- 30min. Verificati cu o scobitoare daca este coapta.
Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

nu folositi mixerul pentru a evita bulele de aer in aluat

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tigru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Zi si noapte