Plecand de la Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală
Pentru blat, topim ciocolata pe baie de aburi si o lasam sa se racoreasca. Mixam zaharul cu margarina pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand galbenusurile celor trei oua, mixand dupa fiecare adaugare. Urmeaza esenta de migdale si ciocolata topita, pe care le incorporam cu ajutorul unei spatule.
Adaugam faina, cacaua si praful de copt in compozitie si omogenizam.
Mixam albusurile pana devim o spuma firma si le incorporam in preparatul de mai sus, in doua etape si cu miscari de jos in sus.
Intr-o tava cu tartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. Lasam blatul la racit, apoi il taiem in trei pe orizontala si il insiropam cu Amaretto si cafea(preparata dupa gust), amestecate dinainte.
Pentru crema, mixam galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie pana devine o crema albicioasa iar zaharul s-a topit. Adaugam mascarpone si omogenizam.
Umplem blatul cu crema, lasand cateva linguri pentru decor.
1
Latura tavii pe care am folosit-o are latura de 20cm