Reteta am preluat-o de la draga noastra Rocsi de aici : http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-turnata-cu-branza-si-visine-63362.html. Multumesc Rocsi, blatul este o minunatie pufoasa care a absorbit umiditatea din crema de branza. Eu am redus doar putin zaharul.
Pentru operativitate masurati pregatiti si masurati cantitatile de ingrediente .Eu le-am pus in mici boluri .
Spalati fructele si le scurgeti de apa intr-o sita . Curatati caisele si le taiati marunt .
Amestecati faina alba cu praful de copt si curcuma .
Pentru blat mixati ouale cu putina sare si adugati zaharul pana arata ca o crema . .
Puneti treptat uleiul , laptele , zaharul vaniliat si faina .
Tapetati o tava cu hartie de copt pe care ati uns cu unt .
Turnati 70 % din compozitie in tava si coceti la cuptor , foc mediu timp de 12 minute .Intre timp preparati umplutura mixind ouale intregi cu zahar . Cand acestea sunt spuma stabila adugati amestecand branza, zaharul vaniliat si lamaia [coaja , zeama , esenta ].
Scoateti tava din cuptor distribuiti in mod uniform crema si distribuiti deasupra fructele ce au fost date prin pesmet .
Deasupra turnati restul de aluat si mai coaceti 20-25 minute pana cand prajitura incepe sa se rumeneasca .
Lasati prajitura sa se raceasca , portionati , pudrati cu zahar pudra si serviti pe cei dragi .
1
Pentru viitor nu invoi mai pune caise , acestea s-au inmuiat si au facut dificila portionarea .