Prajiturele integrale, cu piure de mere

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2013 | 4764 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina integrala de grau
  • 30 g tarate de grau
  • 30 g faina de secara
  • 1 lgt seminte fenicul/anason
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin alb
  • 25 g ulei de palmier
  • 2 lgt cu varf scortisoara pudra
  • 80 g miez de nuca
  • 1 lg zahar brun (12 g)
  • 550 g piure de mere
  • Piureul de mere il obtinem din:
  • 750 g mere
  • 70 ml apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pentru pudrat:
  • scortisoara sau zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele integrale, cu piure de mere:

1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu  apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se inmoaie 5-10 min. Le pasam cu autorul unui mixer vertical si lasam sa se racoreasca.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.

3. Pentru aluatul de prajiturele amestecam 300 g de faina integrala de grau cu restul ingredientelor uscate, adaugam apoi piureul de mere si ingredientele umede avand grija sa omogenizam bine compozitita, iar faina integrala de grau ramasa o incorporam pe parcurs.

4. Formam un cilindru din aluat din care taiem felii de 2-3 cm, care le vom modela sub forma unor bilute.

5. Punem prajiturelele/biscuiteii cum vreti sa le spuneti in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu o furculita. 

6. Introducem tava in cuptor pentru 15-20 minute.

7. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam la racit, apoi le pudram dupa preferinta cu scortisoara sau cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele integrale, cu piure de mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem de caise, de post