Prajiturele Noire

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iul 2013 | 4639 vizualizari

 

Multumesc Miha pentru reteta, sunt foarte bune!:-*

 

INGREDIENTE

Pentru 6 bucati in tava de briose (8 cm fiecare prajiturica) avem nevoie de:

  • 80 g biscuiti simpli
  • 40 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 25 g unt
  • 10 g gelatina
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele Noire:

Biscuitii se sfarma cu o sucitoare, se pun intr-un bol, adaugam peste ei cacaoa, untul topit si racit si omogenizam.

Tapetam o tava de briose cu folie de plastic, apoi asezam compozitia de biscuiti presand cu o lingura.

Dam la rece pana pregatim crema.

Punem gelatina intr-un bol si tunam peste ea 3 linguri de apa rece.

Ciocolata o topim la microunde impreuna cu untul si laptele, apoi adaugam frisca lichida si amestecam usor.

Lasam sa se racoreasca putin.

Intre timp punem gelatina pe baie de aburi si amestecam usor pana cand aceasta devine lichida.

O adaugam apoi peste compozitia de ciocolata si amestecam usor pana la incorporarea completa.

Turnam compozitia in tava de briose peste blatul de biscuiti si dam la frigider peste noapte.

Se poate glazura fiecare prajiturica in parte.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele Noire" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Rocsi 1

20.07.2013, 22:05

Ce minunate sunt prajiturelele

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Multumesc Dia!

Angelina_Elena 1

20.07.2013, 22:35

Multumesc Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]