Pranz brasovean

de Zamfira in Mancaruri cu carne, 10 Mar 2013 | 6537 vizualizari

 

Un pranz traditiona brasovean: bulz, carnati si ghebe murate. Am folosit o branza buna de capra si mamaliguta. Recomand carnati langa bulz, de data aceasta am avut carnaciori din carne de curcan. Si nu cele din urma ,,ghebe murate", o delicatese, o bunatate ce uneste toate aromele din ,,pranzul brasovean".

 

INGREDIENTE

  • Bulz:
  • 1 l apa
  • 400 g malai
  • 300 g branza de capra (branza burduf)
  • 1 lingurita sare
  • untura sau ulei in care prajim carnatii
  • 500 g carnati picanti din carne de curcan (carnati de porc)
  • ghebe murate (ciuperci murate diverse sortimente)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pranz brasovean:

Bulz:

Punem apa la fiert impreuna cu sarea si cand da in fiert presaram putin malai. Dupa cateva minute, cand apa a inceput sa clocoteasca, se toarna malai putin (doua maini) si se amesteca continuu pentru a nu se forma cocoloase, apoi adaugam restul de malai. Daca mamaliga este prea moale se mai adauga malai, amestecandu-se intr-una. Timp de fierbere: 5 minute in amestec continuu.

Punem intr-o craticioara putina untura de casa sau grasime in care am prajit carnatii, punem un strat de mamaliga, apoi punem un strat de branza maruntita, urmeaza mamaliga si branza. Punem bulzul pentru 10 minute in cuptor.

Prajim carnatii. Pregatim pe un platou o portie de bulz, carnati prajiti si ghebe murate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pranz brasovean" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

laura_n 1

11.03.2013, 13:12

numai bunaciuni ai adus

Panacris 1

09.09.2013, 06:30

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 11:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]