Praz umplut cu crema de tofu

de SanatateAcasa in Mancaruri de post, 9 Mar 2012 | 4677 vizualizari

 

Reteta de praz umplut cu crema de tofu este o reteta foarte usoara, care poate fi pregatita de oricare dintre noi. Este ideala pentru micile gustari dintre mesele principale. Se poate servi la pranz, inaintea felului principal, ca si aperitiv. Prazul umplut cu crema de tofu este un aperitiv sarac in calorii, nu are grasimi, sosuri grele, este racoritor si remineralizeaza. Cum branza de vaca a fost inlocuita cu tofu (cunoscuta branza din soia), prazul umplut cu crema de tofu este si o reteta de post. Este bogata in proteine, fibre, minerale, vitamine si antioxidanti.

 

INGREDIENTE

  • Dar, iata de ce aveti nevoie:
  • circa 50 de grame de tofu,
  • putina verdeata (patrunjel sau marar proaspat),
  • sare,
  • piper proaspat macinat
  • 1 fir de praz proaspat.
Portii: 7
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz umplut cu crema de tofu:

Prazul se spala bine. Se taie partea verde si se da deoparte. Se foloseste numai partea alba. Se inlatura partile cu pete, rupte etc. Partea alba se taie in rondele egale, de circa 5 centimetri lungime. Se lasa doar 1 foaie, astfel incat gustarile sa nu fie foarte iuti.

Intre timp se amesteca tofu cu sare, verdeata tocata marunt si piperul. Se amesteca bine si se umplu rondelele de praz. Branza trebuie presata bine, astfel incat gustarile sa stea in picioare, pe farfurie. Se decoreaza cu patrunjel sau marar proaspat, ridichii si rosii proaspate.

Pofta buna si un weekend frumos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz umplut cu crema de tofu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume cu orez