Pricomigdale

de Ina in Dulciuri, 6 Iun 2013 | 16025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri de ou
  • 300 g zahar
  • putina esenta de migdale
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g samburi de caisa
  • 50 g alune prajite nesarate
  • 2 linguri rase cu faina
  • un praf de sare
  • fructe de goji ( optional )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Batem albusurile spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa  mixam pana cand zaharul se topeste si spuma devine lucioasa. Este de preferat sa batem albusurile deasupra unui vas cu apa clocotita. Se adauga nucile, alunele, samburii de caisa ( toate prajite si maruntite ), faina si esenta de migdale.

Intr-o tava, pe hartie de copt  punem cu lingurita gramajoare din compozitia de pricomigdale, luand doar din marginea compozitiei, ca la galuste.  Drept mot am folosit alune si fructe de goji.

Coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic 25 minute. Daca dorim sa obtinem pricomigdale mai crocante, coacem cu usa cuptorului usor intredeschisa , dar vom prelungi timpul de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Ina 1

07.06.2013, 14:54

Ia sa-mi dai e-mail-ul sotului, Simona! )

Ina 1

07.06.2013, 14:55

Ma bucur mult ca va plac, si mie mi-au placut mult si chiar am exagerat cu mancatul lor ...

Raisha 1

19.11.2013, 17:48

Foarte bune!! Prajiturile copilariei mele!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]