Profiterol cu crema de afine si inghetata

de Patty in Dulciuri, 18 Iun 2016 | 3039 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru choux-uri:

  • 150 ml apa;
  • 75 ml ulei;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • sare;

Pentru topping:

  • inghetata de ciocolata;
  • inghetata de piersici;
  • crema de afine;
  • sos de ciocolata;
  • fructe pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu crema de afine si inghetata:

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam gramajoare din aluat.. Se baga la cuptor pentru 15 minute.

Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.

Se ia o cupa de inghetata si se aseaza choux-uri,cupe de inghetata de ciocolata/piersici,iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de afine si inghetata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]