Profiterol cu crema de afine si inghetata

de Patty in Dulciuri, 18 Iun 2016 | 2925 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru choux-uri:

  • 150 ml apa;
  • 75 ml ulei;
  • 100 g faina;
  • 3 oua;
  • sare;

Pentru topping:

  • inghetata de ciocolata;
  • inghetata de piersici;
  • crema de afine;
  • sos de ciocolata;
  • fructe pentru decor.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol cu crema de afine si inghetata:

Intr-un vas se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba, se ia de pe foc si se adauga faina. Se amesteca bine si se lasa sa se racoreasca.Ouale se bat bine, apoi se incorporam in compozitie. Tapetam o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui pos  formam gramajoare din aluat.. Se baga la cuptor pentru 15 minute.

Cand sunt gata, gogoselele se scot, se umplu cu crema de afine.

Se ia o cupa de inghetata si se aseaza choux-uri,cupe de inghetata de ciocolata/piersici,iar pe deasupra se decoreaza cu sos de ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de afine si inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Rocsi 1

19.06.2016, 11:03

Patty 1

19.06.2016, 13:14

diaconta 1

20.06.2016, 18:57

foarte fain

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide