Pudding de cacao pe pat de ananas

de adnas54 in Dulciuri, 30 Mar 2010 | 4399 vizualizari

 

Pe acelasi principiu ca reteta "Puding de portocala cu toping si kiwi", postata deja. Am folosind clasicul nostru pudding, dar puteti folosi orice crema de ciocolata, cafea.

 

INGREDIENTE

Pentru pudding:
  • 400 ml de lapte
  • 1 plic pudding de cacao
  • 50 g zahar pudra
  • 5gr. gelatina
  • 100 ml. frisca
Pentru decor:
  • 1 conserva compot de amanas
  • 100 gr. zahar
 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding de cacao pe pat de ananas:

Se pune la inmuiat gelatina in apa rece. Laptele se pune la fiert intr-o cratita, adaugand si zaharul. Puddingul se dizolva in putin lapte rece, se adauga cateva linguri de lapte cald, apoi se rastoarna totul inapoi in cratita mai lasand cateva clocote. Apoi se lasa la racit. Intre timp se bate si frisca. Cand s-a mai racit puddingul, batand cu utelul, se adauga frisca si gelatina, avand grija sa nu se intareasca. Se varsa compozitia imediat in pahare sau castronele. Se da la rece.
Sucul din conserva de ananas, cca 250 ml. se amesteca pe foc cu 100 gr. de zahar, pana se leaga ca la dulceata. Se adauga si bucatile de ananas si se mai da un clocot pana se leaga.
La servire, puddingul se rastoarna pe farfurie si se decoreaza cu jeleul de ananas. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding de cacao pe pat de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cataif cu frisca