Pufosele (gogosi de post)

de deyutzky in Mancaruri de post, 18 Mar 2012 | 31947 vizualizari

 

Sincer va spun...sunt cele mai gustoase si mai pufoase gogosi pe care le-am mancat pana acum :))) din ingredientele de mai jos mi-au iesit peste 50 de bucati ...acum nu va ganditi ca le-am mancat deja :-s :)) va astept si pe voi >:D

 

INGREDIENTE

  • aprox. 900 gr faina
  • 1 cub drojdie Dr.Oetker (42 gr)
  • 1 cana jumatate apa calduta
  • o jumatate cana de zahar
  • o jumatate cana de ulei
  • sare
  • 1 plic de zahar vanilat
  • esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pufosele (gogosi de post):

Drojdia se dizolva in putina apa calda cu o lingurita de zahar.

Intr-un vas separat, amestecam apa calda, zaharul, uleiul, sarea, zaharul vanilat si esenta de rom pana cand zaharul se dizolva.

Punem faina intr-un lighean peste care adaugam maiaua(drojdia amestecata cu zaharul si apa calduta) dupa care adaugam si compozitia din vasul separat si framantam bine.

Aluatul se lasa la crescut cca 1 ora dupa care intindem foi si taiem cu paharul pt a da forma gogosilor. Dupa ce am taiat cu paharul si am dat forma, mai lasam aprox 15-20 de min sa creasca.

Gogosile le prajim in uleiul bine incins, apoi le pudram cu zahar pudra.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pufosele (gogosi de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

sofiannagreen 1

07.04.2013, 16:30

..cred ca toti astia care ati comentat aici ..ati comentat imaginea...care oricum nu e clara... Bag mana in foc, ca nu ati testat unul reteta in sine!

deyutzky 1

07.04.2013, 16:42

draga sofia...inainte sa faci niste comentarii urate...asigura-te ca ai testat reteta si ai urmat toti pasii, corect!

deyutzky 1

07.04.2013, 16:44

poate ai scapat sticla de ulei in compozitie...cine stie?))))...sau le-ai uitat in uleiul incins

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole