Pui aromat

de rodica_m in Pui, 26 Sep 2011 | 14845 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 3 linguri maioneza
  • 1 lingura ketchup
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/4 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper
  • 6-7 rosii cherry
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui aromat:

Puiul se spala, se taie pieptul (pe care-l folositi la altceva) si se aplatizeaza. Se sareaza puiul dupa gust.

Intre timp preparam sosul: intr-un bol punem maioneza (de preferat sa fie cumparata), ketchup-ul si restul condimentelor. Se amesteca totul foarte bine, se pune si zeama de lamaie.

Se "maseaza" puiul foarte bine pe ambele parti cu acest sos. Se pune in tava. Eu nu am uns tava cu ulei pentru ca puiul isi lasa suficienta grasime. Am mai lasat puiul la frigider pentru 30 min pentru a lua aroma condimentelor. Dupa 30 min am scos tava de la frigider. Se pun si rosiile  in tava si se da totul la cuptorul incis la 180 C pentru maxim 1 ora.

Se seveste cald cu sau fara garnitura.

Pofta buna!!!!

 

TIPS-URI

1

Maioneza fragezeste carnea de pui si ii da o aroma placuta.

2

Nu am incercat sa prepar pui la cuptor cu maioneza de casa, dar cel mai indicat este sa folositi maioneza cumparata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui aromat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]