Pui basc

de Catalina L in Pui, 11 Mar 2015 | 5447 vizualizari

 

Puiul basc este o specialitate culinară tipică a Țării Bascilor.
Inițial compus din legume și pâine, acest fel de mâncare contine bucati de pui prajite si fierte intr-o caserola cu un amestec de roșii,ardei roșu și verde, usturoi, ceapa si boia de ardei.
Țara Bascilor mare este formată din șapte regiuni și teritorii istorice.
Sloganul basc "zazpiak bat" înseamnă șapte fac unu.
Sudul regiunilor basce (spaniole) (cele trei provincii ale comunității autonome basce, plus Navarra, în bască Nafarroa) formează Hegoalde. Nordul regiunilor basce franceze formează Iparralde.
Regiunile basce (franceze) sunt in partea departamentului Pyrénées-Atlantiques.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui întreg taiat în bucăți
  • 2 ardei rosii
  • 1 ardel verde
  • 1 ardel galben
  • 4 roșii
  • 1 ceapa
  • 100 g bacon
  • 3 catei de usturoi
  • 10 cl de ulei de măsline (3-4 linguri)
  • 10 cl de vin alb
  • 1 lingurita boia de ardei
  • cimbru, dafin
  • sare și piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui basc:

Sarati și piperati bucatile de pui.

Se presara deasupra boia de ardei.

Se curata si se toaca ceapa și usturoiul.

Se taie baconul în bucăți mici.

Se curata si se spală ardeii și roșiile. Taie-le în cubulete.   

Intr-o tigaie mare (un wok este ideal), rumeneste carnea de pui în uleiul de măsline fierbinnte. Scoate carnea si pune in tigaie usturoiul, ceapa, și baconul. 

Gatiti 2 minute, amestecand apoi adaugati bucatile de pui. 

Adaugati ardeii și roșiile, reveniti totul două minute la foc mare, amestecand. Condimentati cu sare și piper.

Se adaugă vinul alb, ierburile, se acopera cu un capac și se fierbe la foc mic timp de o oră. Se serveste fierbinte cu orez (vezi reteta aici) sau cu cartofi .....  

Pofta Buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui basc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

11.03.2015, 21:34

Faina reteta!

Lia_ 1

12.03.2015, 07:05

buna introducerea. dar si reteta

_Alina_ 1

12.03.2015, 09:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui umplute cu branza