Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci

de laylalala in Pui, 12 Mar 2010 | 8437 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • coaja rasa si zeama de la 2 lamai verzi
  • 2 linguri miere
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  •  1 lingura ulei de masline
  •  4 piepti de pui, fara pielita si os
  • 900 gr cartofi dulci, curatati si taiati cubulete
  • 1 conserva (400 gr) fasole verde pastai, scursa
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci:

Amesteca coaja rasa de la 1 lamaie verde si zeama de la 2 lamai verzi cu mierea, ghimbirul macinat, uleiul de masline si putina sare.Fa cate 3-4 taieturi pe suprafata fiecarui piept de pui.Unge pieptii de pui cu amestecul cu ghimbir si lasa-i 10 minute deoparte. Intre timp fierbe cartofii dulci in apa cu sare timp de 15-25 minute pana cand s-au inmuiat apoi scurge-i si paseaza-i impreuna cu coaja rasa de la 1 lamaie verde, sare si piper dupa gust. Incinge o tigaie tip gratar si adauga pieptii de pui, prajindu-i pe ambele parti pana cand s-au facut si s-au caramelizat.Serveste puiul cu piure de cartofi dulci si fasole verde pastai alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ghimbir si piure de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ciuperci si cascaval