Pui cu lamaie si iaurt

de simona72 in Pui, 26 Aug 2014 | 3440 vizualizari

 

Inspiratie mi-a fost bucataria greceasca....

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui superioare
  • 2 pulpe de pui inferioare
  • 2 aripi de pui
  • 3 linguri iaurt gras grecesc
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 ciupituri de sare, piper si oregano
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • in plus:
  • 1 ardei capia mare
  • 2 linguri ulei de masline
  • un pumn de rosii cherry
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita oregano
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • optional 1 ceasca de supa de pui
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie si iaurt:

Facem o marinata din iaurt grecesc, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper si oregano. Amestecam toate ingredientele, adaugam bucatile de pui, amestecam sa fie acoperite de marinata si dam la frigider pentru 2-3 ore. 

Ardeiul il taiem fidelute si-l calim pentru 2 minute in putin ulei de masline. Adaugam carnea de pui si marinata si lasam la foc iute pentru 10 minute. Adaugam sucul de la jumatate de lamaie si mai lasam 10 minute. Atentie!!! sa nu scada toata zeama de pe carne. Daca carnea inca nu este facuta mai adaugati o cescuta supa de pui sau apa si mai lasati pana carnea este patrunsa. La sfarsit mai condimentati cu sare, piper si oregano, adaugati rosiile cherry taiate in jumatati, amestecati si serviti mancarea calda. Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie si iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie