Pui cu legume in sos de smantana

de mirela0911 in Pui, 11 Oct 2020 | 4243 vizualizari

 

Am luat din piata conopida, imi era pofta de ea. Am preparat mai multe feluri de mancaruri: conopida cu maioneza - cea mai buna, supa crema de conopida, un felul doi tot cu conopida ... deh, e toamna si trebuie sa profitam. Toate au iesit super bune. Iata una din retete...

 

INGREDIENTE

  • 1 buc piept de pui dezosat
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 200 g conopida
  • 2 lg faina alba
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper dupa gust
  • 100 ml apa
  • 3 catei de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • paste fainoase (orice fel)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in sos de smantana:

Se spala pieptul de pui, se sterge de apa apoi se feliaza in 6 bucati (mai groase decat pentru snitele). Se condimenteaza cu sare si piper apoi se tavalesc bucatile de carne prin faina alba.

Se pune uleiul la incins in tigaie. Se asaza bucatile de carne si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie. 

Ardeii se spala si se taie fasiute. In uleiul ramas in tigaie se pun ardeii si se lasa usor sa se caleasca. Conopida rupta bucatele se pune la fiert separat in apa cu sare. Cand este aproape fiarta se scoate din apa si se pune in tigaie, peste ardei. Se toarna apa, se amesteca si se lasa pana incepe sa fiarba. Se adauga si carnea si se lasa sa dea in cateva clocote, timp de 5 minute.

Se adauga smantana si se omogenizeaza. Se mai condimenteaza cu sare si piper dupa gust iar la final se adauga cateii de usturoi taiati rondele. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se stinge focul si se acopera tigaia.

Intre timp se pun si pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se servesc pastele alaturi de carne si sosul de legume cu smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi si alaturi de un piure de cartofi daca nu agreati pastele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume in sos de smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu sos de capere si mustar