Se spala pieptul de pui, legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece.
Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui presarate cu putina sare, cateva minute. Se scot, si in uleiul ramas (daca e nevoie se mai adauga putin) se pun usturoiul si mai apoi prazul. Totul se face la foc iute, amestecand intruna. Urmeaza ciupercile, ardeiul gras, morcovul si mugurii de bambus.Intre ele lasam o pauza de cateva minute si presaram si putina sare (nu prea multa pentru ca sosul de soia este destul de sarat).
Dupa ce s-au patruns suficient legumele (ele trebuie sa ramana tousi crocante)se adauga si pieptul de pui prajit, condimentele chinezesti (care chiar asa se numesc, condimente China), sos de soia si sos de stridii , dupa gust. Se mai lasa 2-3 min.
Se servesc langa o portie de orez.Eu am ales orezul integral.
Pofta buna!:)
1
Mie nu mi-au prea placut mugurii de bambus de la borcan.Nu stiu daca o fi fost de vina marca respectiva, sau in general asa sunt mugurii de bambus de la borcan. De fiecare data cand mananc la restaurant, mancarea cu muguri de bambus e extraordinara!