Pui cu legume si sos alb cu oregano

de laura_n in Pui, 18 Noi 2012 | 6031 vizualizari

 

Ceva rapid si gustos pentru teroristii mei. Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • o punga legume congelate( porumb, mazare, morcov, orez, ciuperci)
  • un piept pui dezosat (cam 600 gr)
  • ulei masline
  • un cub unt
  • 2 lg faina
  • 400 ml lapte
  • oregano uscat
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si sos alb cu oregano:

SE spala pieptul de pui si se usuca cu un servet. Se taie cubulete si se pune la rumenit intr-o tigaie cu putin ulei masline.

Dupa ce s-a rumenit bine, se adauga legumele si se amesteca putin cu lingura ca sa se imprastie uniform in tigaie. Se sareaza dupa gust si din cand in cand se mai adauga putina apa cat sa sfaraie legumele.

Intr-o cratita se pune la topit un cub de unt, dupa ce s-a topit, se adauga faina si se lasa un pic sa se rumeneasca, apoi se adauga laptele putin cate putin si se amesteca pana se obtine un sos alb. Se sareaza, se pipereaza si se adauga o lingurita oregano. Se mai lasa putin la fiert si se da deoparte, cu un capac deasupra.

Se serveste cate o portie de pui cu legume, se toarna deliciosul sos deasupra si se completeaza cu castraveti in otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si sos alb cu oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biryani cu pui