Pui cu mere si portocale

de mirela0911 in Pui, 6 Feb 2011 | 9521 vizualizari

 

In nici o jumatate de ora a fost gata...... de mancat, bineinteles.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui 
  • 2 mere
  • 2 portocale
  • 2 linguri miere
  • putin ulei
  • sare, piper
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mere si portocale:

Se spala puiul (intreg, eu am luat pui grill), se condimenteaza bine cu sare, piper si oregano in interior si in exterior. Se unge cu miere si putin ulei, se umple cu feliile de la un mar si o portocala.

Se pune intr-un vas termorezistent uns, se toarna o cana cu apa, se acopera cu folie de aluminiu, se fac cateva gauri la folie si se da la cuptor. Dupa aproximativ 40 min (l-am verificat cu furculita sa intre bine in ea) se scoate folia si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste si se mai stropeste cu sosul din vas din cand in cand.

Dupa ce s-a rumenit se scoate pe un platou, se orneaza cu restul de mar si portocala si se serveste cu incredere. Eu am facut cartofi piure.

Reteta am preluat-o dintr-o revista.

TIPS-URI

1

Timpul de coacere poate varia in functie de marimea puiului. Al meu a avut 1.6kg.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu mere si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu carne de pui si piure de cartofi