Pui cu orez cabidela

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 10 Noi 2014 | 2973 vizualizari

 

Este o alta reteta tipica portugheza, putin controversata , dar este favorita mea . Se poate face daca aveti pui de casa, deoarece unul din ingrediente este sangele proaspat de la taiatul puiului.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 1/2 pahar sange proaspat ; 4 -5 linguri de otet
  • 1 ceapa mare
  • ulei de masline, sare, piper, putina psta de ardei rosu
  • 1 pahar mare de vin alb
  • delikat
  • usturoi
  • 12 maini de orez
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu orez cabidela:

 In primul rand trebuie sa preparati sangele; cand se colecteaza de la gaina sacrificata se pune imediat otetul, pentru a nu se coagula si il pastrati in frigider pana la prepararea mancarii.

Puiul se portioneaza ; ceapa o tocam marunt si o calim cu ulei de masline. Adaugam usturoiul pisat si adaugam carnea. Prajim putin pe toate partile si adaugam sare, piper, delikat si putina pasta de paprika, apoi vinul alb. Turnam apa fierbinte cat sa acopere. Lasam sa fiarba la foc mediu, pana carnea este bine fiarta.

Punem orezul cu bob rotund (eu pun 2 pumni la persoana) si turnam din nou apa fierbinte cat sa acopere. Amestecam din cand in cand, sa nu se prinda orezul de fund si adaugam apa daca e nevoie. Cand orezul e aproape fiert turnam sangele amestecat cu otet si amestecam. Lasam sa dea 2 clocote la foc mic si apoi stingem. Acoperim. Dupa 5 minute servim . 

TIPS-URI

1

daca va place picant, adaugati un chilli.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu orez cabidela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

cristeena20 1

11.11.2014, 12:04

gaby draga, ai tot dreptul sa zici asa si eu as fi zis inainte de a proba fleul asta. De aia am zis ca e controversial . Am ezitat sa postez reteta, dar deoarece face parte din felurile mele preferate si apreciate in familie...am indraznit

peitho 1

23.11.2014, 14:51

Ohoooo nu am mai mancat aceste fel ,cred ca,de 20 ani...de cand am cunoscut romeul * meu roman!
Mama ne facea asa de bun...offf hai la mine acasa si alatur de un vin bun de tara invata ma,asa,personal,cum se face)))
mersi pentru reteta !

peitho 1

23.11.2014, 14:52

upsss scuzati ma pentru romana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut a la marocaine (reteta video)