Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor

de ionix in Pui, 5 Oct 2010 | 8766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 ciocanele
  • o vanata mare
  • 2 dovlecei potriviti
  • 1 gogosar
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • ¾ lingura cu busuioc uscat
  • Sare
  • 6-7 boabe de piper boabe strivite
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 linguri cu vin alb sec
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor:

Spalam bine ciocanele, le asezam intr-un vas de yena si le dam cu jumatate din ulei.

Presaram sare, jumatate din piper, jumatate din busuioc.

Punem deasupra ceapa taiata julien, gogosarul julien si usturoiul feliute.

Turnam apa cat sa acopere pana la jumatate puiul si dam la foc iute, NU PREINCALZITI CUPTORUL.

Intre timp curatam dovleceii si vanata de coaja si le taiem felii mai grosute.

Lasam puiul la cuptor cat sa dea intr-un clocot, pe ambele parti, nu mai mult de 15 minute.

Scoatem vasul din cuptor si lasam usa de la cuptor deschisa.

Scoatem din vas ciocanele si asezam vinetele si dovleceii.

Punem peste: ce a mai ramas din ulei, sare, restul de piper si restul din cantitatea de busuioc.

Peste dovlecei si vinete, asezam din noi ciocanelele.

Dam la cuptor, la foc mic, pana se rumenesc ciocanelele.

Spre final stropim cu vin.

Eu am servit langa un pilaf cu ardei rosu.

Se serveste cald cu un vin alb sec.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu vinete şi dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut "broscuta"