Puiul intreg il spalam, il curatam de eventuale pielite si surplus de grasime, ii taiem gitul si tartita. Il taiem pe lungime pe piept sau pe spate, il aplatizam putin si cu ajutorul degetelor desprindem incet piele de pe pui, dar nu de tot, in asa fel incit marginile sa ramina pe carne.
Brinza dulce o amestecam cu ceapa taiata marunt, patrunjelul si usturoiul taiate cit mai fin, coaja de lamaie, sare si piper dupa gust si o lingurita de ulei de masline. Amestecam toate aceste ingrediente si cu aceasta compozitie umplem spatiul care se afla sub pielea puiului. Il ungem cu ulei de masline si-l condimentam cu sare si piper .Il punem intr-o tava si-l dam la cuptorul incins la 200 grade pt o ora.
Cartofii dulci si albi ii spalam bine, le lasam coaja, ii taiem in felii groase, condimentam cu sare, piper, cimbru, ii stropim cu ulei de masline si ii dam la cuptor pina se rumenesc. Am servit puiul cu cartofi si cu salata de cruditati.
Pofta buna!!!!!
1
daca vrem ca pielea puiului sa fie moale, atunci cind scoatem tava din cuptor o acoperim cu folie de aluminiu si lasam puiul sa se odihneasca, daca vrem piele crocanta atunci nu o acoperim