Pui la rotisor

de MotanLaOale in Pui, 6 Apr 2011 | 18984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (al meu a avut 1,6 kg)
  • condimente pentru pui (boia, ghimbir, maghiran, ienibahar, nucsoara, usturoi)
  • sare, pipre
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la rotisor:

Puiul se curata bine de tuleie, se parleste la flacara, se spala si se usuca.

Condimentele se amesteca cu uleiul.

Intr-un castron se unge puiul bine cu amestecul de condimente pe toate partile si in interior, se acopera cu folie si se pune in frigider pentru cateva ore.

Se pune pe tzepusa de la rotisor, se leaga picioarele si se prind aripile sa nu se desprinda intimpul rotirii.

Se pune in cuptor la rotisor, se pune apa in tava de sub rotisor, se da drumul la rotisor si 50-60 minute stam si il admiram cum face piruiete si umple casa de un miros irezistibil.

Din cand in cand il ungem cu amestecul de condimente ramas.

Cand este rumenit bine, se scoate din cuptor, se scot tzepusele si este gata.

Se poate consuma cu orice garnitura, cu muraturi sau mujdei de usturoi.

Al meu nu a rezistat pana la poza cu el transat deoarece s-a rupt cu mana si s-a mancat cu paine calda si mujdei (dupa o ora de salivat in jurul lui era firesc sa dispara instantaneu).

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la rotisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de pui la rotisor - Fraged si suculent, perfect pentru orice masa