Pui picant

de elucubratiiculinare in Pui, 4 Noi 2013 | 5013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aprox. 1.5 kg
  • 2-3 ardei verzi iuți
  • 1 căpățână usturoi,
  • 200 ml suc de roșii
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet balsamic
  • sare
  • piper negru
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui picant:

Puiul se taie în două bucăți egale în așa fel încât să avem pe fiecare parte câte un copan, o aripă și jumătate de piept. Curățăm usturoiul și se pisează într-un mojar cu un praf de sare. Adăugăm în mojar sosul de soia, uleiul și oțetul balsamic, amestecând bine. Condimentăm puiul cu sare și piper negru, apoi se unge cu amestecul din mojar. În cazul în care păstrați puiul întreg, încercați să-l ungeți și în interior. Ardeii iuți se taie feliuțe subțiri - semințele se pot păstra sau nu în funcție de cât de iute preferați mâncarea. Aranjăm puiul într-un vas ceramic sau termorezistent. Turnăm o cană cu apă și presărăm ardeii iuți. Acoperim cu capac sau folie de aluminiu și dăm la cuptor pentru 45 minute la 180 grade C. După trecerea timpului, scoatem capacul, turnăm sucul de roșii și mai dăm la cuptor pentru alte 45 minute la 200 grade C sau până se rumenește frumos deasupra. Puiul se va unge cu sosul din tavă din 10 în 10 minute.  Servim cu garnitura preferată.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]